Recomanacions

RECOMANACIONS:

Tríptics informatius per a famílies per afrontar el COVID 19 (Fundació Eulàlia Torras de Beà)

Carrilet (Serveis per a Persones amb Autisme) hi podreu trobar:

Conte infantil: Mussol i el coronavirus

Orientacions per als centres educatius sobre activitats per als alumnes a causa del tancament pel coronavirus (Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya)

Conte infantil: Rosa contra el virus

Idees per a persones amb TEA petits i grans (ADN Girona)

Biblioteca Digital Mundial

A la pàgina web de l’escola Congrés-Indians podeu trobar un document descarregable de: Com ajudar als infants a transitar i trascendir el confinament

 

 LECTURES RECOMANADES:

“La misión principal de la escuela ya no es enseñar cosas”. Entrevista a Francesco Tonucci
http://www.lanacion.com.ar/1085047-la-mision-principal-de-la-escuela-ya-no-es-ensenar-cosas

Tonucci va proposar, en primer lloc, que els mestres aprenguin a escoltar el que diuen els nens; que es basin en el coneixement que ells porten de les seves experiències infantils per començar a donar classe. “No s’ha de considerar als adults com a propietaris de la veritat que anuncien des d’una tarima”.

Va recomanar que “Les escoles siguin maques, amb jardins, horts on els nens puguin jugar i passejar tranquils;  i no amb patis enormes i jocs uniformes que no suggereixen res més que la descàrrega explosiva per a nens sobreexigits”

Us recomanem el llibre  “El Reto de ser padres” .  en el qual el psicoanalista de nens Joseph Knobel Freud comparteix la seva experiència de trenta anys ajudant a pares i fills a superar els seus problemes.

El Reto de Ser Padres

El Reto de Ser Padres

Un llibre que és molt més que una guia amb consells per als diferents reptes als que s’enfronten els pares. És , també una invitació a prendre’s un temps per reflexionar sobre la paternitat, un ofici gens fàcil però d’una importància extraordinària.

«La vida es un camino de la dependencia total a la independencia total. Y, para lograrlo, es fundamental el papel que desempeñan papá y mamá.»

 

jueves, 25 de abril de 2013 (2)