Programa de teràpia aquàtica (teràpia aquàtica)

El treball a l’aigua ofereix una sèrie d’ efectes terapèutics hidrodinàmics i tèrmics  que resulten beneficiosos pels infants amb dificultats motrius específiques.

A través de les sensacions propioceptives, sensorials, vestibulars i cinestèsiques el medi aquàtic proporciona un escenari molt afavoridor pel desenvolupament global dels infants.

terapia_acuat2

L’ activitat terapèutica  aquàtica consisteix en oferir als infants atesos a Dapsi un tractament de fisioteràpia complementari al fet a la sala.

Els nens amb retard motriu, trastorns d’ origen central, miopaties, trastorns neuromusculars… són alguns dels exemples de nens que es poden beneficiar d’aquest tipus d’atenció.

L’objectiu general  és poder facilitar el desenvolupament bio-psico-emocional a través del medi aquàtic, seguint programes terapèutics amb objectius especifics per a cada infant.

terapia_acuat1

Les bases teòriques del treball aquàtic es basen en el Concepte Halliwick, utilitzat en gran part del món tant en nens com en adults per al tractament de diferents  trastorns.

Està basat en l’ anatomia, la psicologia i els principis d’ hidrodinàmica i combina l’ entrenament motor amb el plaer i la felicitat que produeix el joc dins l’aigua.